Over

Mijn naam is Bastiaan, of Bas voor iedereen die mij kent. Deze website is de verzamelplek voor mijn hobby’s, passies en professionele ontwikkeling op het gebied van programmeren, product design, elektronica en mechatronica. Ik heb altijd een interesse voor programmeren en techniek gehad. De laatste jaren ben ik bezig om die interesse en hobby om te zetten in een loopbaan. Vanaf de middelbare school ben ik op en af bezig geweest met webdevelopment. Ik heb mij zelf Javascript, PHP, MySQL en HTML geleerd. Tijdens het keuzevak informatica ben ik aan de slag gegaan met Java, de programmeertaal die ik nu weer actief gebruik tijdens mijn opleiding deeltijd HBO-ICT bij Fontys in Eindhoven.

Mijn werk en studieplek thuis

Mijn doel is om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk te leren over Embedded Software Ontwikkeling, het Internet of Things en Webdevelopment. Ik heb  o.a. ervaring met PHP, Java, MySQL, Javascript en HTML/CSS.

Ik heb na een jaar studeren mijn Propedeuse binnen en zit nu in het 3de semester van de deeltijd HBO-ICT. Na dit semester is er een specialisatiemogelijkheid genaamd ICT & Technology, de richting die ik op wil. Ik ga dan aan de slag met C, C# en uiteindelijk ook met C++ en embedded Linux. Op dit moment ben ik met mijn studiegroep bezig aan een project waarbij we werken met Internet Networking, Arduino C programming, Remote Procedure Calls en Multithreading.  Vorig jaar heb ik onder andere kunnen werken aan UML en OOP design principles. Voordat ik met de studie begon heb ik op een Raspberry Pi veel geëxperimenteerd met Arch linux, waardoor ik een goede basis aan Linuxkennis heb.

Ik heb mijn passie gevonden. Dat heeft in mijn geval een tijd geduurd. Ik ben zonder plan en goede voorbereiding van de middelbare school begonnen aan een opleiding WO Werktuigbouwkunde op de Universiteit Twente. Hoewel ik dit een erg interessante en leuke studie vond was ik niet in staat om vooruitgang te boeken. Ik kon op 19-jarige leeftijd niet goed genoeg voor mezelf zorgen en niet gestructureerd en gefocust genoeg aan de studie werken. In die tijd werkte ik in een bijbaan aan websites. Ook dat liep niet zo als ik wilde. Deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat ik de techniek tijdelijk de rug heb toegekeerd. Een stad, diverse baantjes, een enkele reis en een afgebroken studie later, bevond ik mij op 26-jarige leeftijd zonder uitzicht op vast werk of een diploma alleen in Rotterdam.

Ik ben daarom na 2 jaar weer in mijn geboortestad Roermond gaan wonen en gestart met een baan in de logistiek bij UPS, onder aan de ladder, in een magazijn met medisch diagnostisch materiaal op de afdeling Cold Chain. ’s Ochtends om 6 uur de vriezer in om in een temperatuur van -20ºC bestellingen te pikken. Werk dat een mens de dagelijkse realiteit in trekt. Met collega’s uit heel Europa, die allen hun eigen interessante verhaal hebben en vaak in eigen land alles hebben achtergelaten om een bestaan op te kunnen bouwen.

Onze woonkamer vol groen

Daar heb ik ook mijn verloofde Petra leren kennen. Een Hongaarse met eindeloos energie en pit. Die na 6 jaar in Nederland te hebben gewoond de taaltoetsen Nederlands heeft gehaald. Die geven haar toegang tot het HBO. Zij is dit jaar gestart met deeltijd HBO Communicatie.
Sinds ik bij UPS begonnen ben, zit mijn leven in de lift. Petra en ik zijn hard aan onze toekomst aan het werken. We wonen ondertussen 2 jaar samen en huren sinds maart 2019 een mooi appartement in de binnenstad van Roermond samen met onze kat Jimmy en een oerwoud aan planten.

Nu ben ik op zoek naar baan als programmeur in de ICT. Het is tijd om de volgende stap te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *